A Gyógyszerésztudományi Kar aratott a díjak tekintetében a PTE Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén

2020. szeptember 7.

Számos elismerést vihettek haza a Gyógyszerésztudományi Kart képviselő jelöltek a hagyományosan minden szeptember első napján megtartandó Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén. Egyetemi Sportélet Díjban részesült Németh Bálint gyógyszerész, aki 2017 és 2019 között a Medikus Vízilabdacsapat kapitánya és edzője volt. Vezetése alatt a csapat 2 ezüstértem nyert a Medikus Kupán, így kiemelt egyetemi sport teljesítményéért érdemelte ki az elismerést.

A Pécsi Tudományegyetem legrangosabb hallgatói díját idén egy végzett gyógyszerész, Dr. Tyukodi Levendi vehette át, aki egyetemi évei alatt magas színvonalú tudományos munkát, lelkiismeretes közösségi tevékenységeket és kitűnő tanulmányi eredményeket nyújtott.

Szintén Pro Universitate Juventutis Díjban részesítették Faisal Anna Zelmát, PhD gyógyszerészhallgatót, aki eddigi tudományos pályafutása során végzett példamutató és eredményes kutatómunkájáért érdemelte ki a rangos elismerést.

Az idei 2020/2021-es tanévet megnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen is szokásához híven a Pécsi Tudományegyetem rektora, Dr. Miseta Attila a szervezeti egység vezetőjének javaslatára a szervezeti egység dolgozóját dicséretben részesítheti. Idén a Karról a Gyógyszerészi Kémiai Intézet egyetemi adjunktusát, Dr. Kulcsár Győző Kornélt javasolta összhangban mind a dékáni vezetés, mind pedig az Intézet vezetője, Prof. Dr. Perjési Pál.