Meghívó a Translational Neuroscience nemzetközi előadássorozat soron következő előadására

2021. január 26.

Dr. Dóra Zelena - PTE ÁOK: Animal models of posttraumatic stress disorder

Dr. Eszter Mikó-Baráth - PTE ÁOK: Screening of amblyopia with a mobile-based system

Ahogy arról korábban hírt adtunk (ld. https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13278 ) a Würzburgi Egyetem nemzetközi előadássorozatot indított a PTE ÁOK részvételével. Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A sorozat következő előadására 2021. január 27-én, szerdán 17.00-18.30 között kerül sor.

Prof. Dr. Zelena Dóra a PTE Idegtudományi Centrum Stressz Kutatócsoportjának vezetője, a PTE ÁOK Élettani Intézet munkatársa. Rágcsálókon végez laboratóriumi alapkutatásokat, PhD fokozatát idegtudományból szerezte, a Neuroendokrinológiai Doktori Iskola témavezetője. Tudományos munkája az endokrin stressz-válaszra összpontosít; kutatja a stresszhez kapcsolódó viselkedési változásokat, állatmodelles vizsgálatokat végez a stressz és a pszichiátriai betegségek, rendellenességek (szorongás, depresszió, poszttraumás stressz zavar) összefüggéseinek feltérképezésére. Széles körű együttműködést folytat számos nemzetközi laboratóriummal többek között Szlovákiában, Oroszországban, Németországban, Horvátországban, Spanyolországban, Franciaországban, és Indiában. Meghívott előadóként részt vett több mint 30 nemzetközi konferencián, az endokrin szabályozás számos aspektusának, valamint a fiziológiás és patológiás viselkedési változások témakörében publikált cikkeinek száma meghaladja a 100-at.

Dr. Mikó-Baráth Eszter a PTE ÁOK Élettani Intézetének egyetemi adjunktusa, az intézet Látásélettani kutatócsoportjának tagja. 16 éves tapasztalattal rendelkezik a csecsemők látásának, a látás elektrofiziológiai és pszichofizikai hátterének kutatásában, illetve a sztereolátás vizsgálatában. PhD disszertációját 2014-ben védte meg a PTE ÁOK-n, „A vizuális tapasztalat hatása a sztereolátás fejlődésére” címmel, melyben koraszülőtt és érett csecsemők sztereolátásnak mérési módszereit vizsgálta. Elkötelezett a csecsemő és az óvodai látásszűrés mellett.

 

Zoom előadás:

Meeting ID: 927 2503 3879

Jelszó: 447369

Link:https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/92725033879?pwd=Ymd0ZGcwR1NNVW9lOHB3VUpCUy9KQT09

Az előadássorozat január február 3-án és 10-én folytatódik. Az előadássorozat programja a korábbi hírünkben érhető el.