PoC Idea – Pályázati felhívás innovatív ötletek támogatására

2021. április 1.

A Pécsi Tudományegyetem célja, hogy az oktatás, valamint a tudományos tevékenység mellett a régió és az ország meghatározó kutatás-fejlesztési és innovációs központja is legyen.

A Pécsi Tudományegyetem kiemelt fontosságot tulajdonít az egyetemen létrejövő szellemi termékek gazdasági hasznosításának. Ehhez kapcsolódóan kívánja létrehozni a szellemi termékek piacra juttatását, hasznosítását megkönnyítő PTE PoC (Proof of Concept) Alapot. Az alap elsődleges célja az innovációt megalapozó koncepció validálása és piacképes termék fejlesztésének megalapozása.

Az alap forrását a 2020-2021 a TKP 2020 – Intézményi Kiválóság Alprogram (TKP2020-IKA) keretéből kívánjuk biztosítani. Támogatni tervezett pályázatok száma: 5-8 db.

A program keretében támogatható tevékenységek

(1.) Ötletvalidációhoz kapcsolódó költségek, piackutatás;

(2.) Proof of Concept (igazoló) kísérletek végzése; ehhez kapcsolódó bérköltségek, anyagbeszerzés

(3.) Prototípus-fejlesztés;

(4.) Külső szakértők megbízása üzleti-hasznosítási modell kidolgozására, piacelemzésre, piacfókuszálásra;

(5.) Külső szolgáltatások igénybevétele (pl. szoftverfejlesztés, rapid prototyping, analitikai szolgáltatások stb.);

A pályázat lebonyolítása

(1.) A pályázatok benyújtása egy szakaszban történik. A pályázatok érkeztetését és nyilvántartását, illetve a pályázók értesítését a Kancellária Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Főosztály (KTTF) végzi.

(2.) A pályázat részvétel feltétele: a pályázati Ötletjavaslat benyújtása (jelen kiírás 1. sz. melléklet). Az Ötletjavaslatot a KTTF részére kell benyújtani. A jelentkezők a beküldést követően két munkanapon belül visszaigazolást kapnak a projektjavaslatok befogadásáról. Az Ötletjavaslatok az e-mail-en történő visszaigazolást követően válnak befogadottá.

(3.) Az ötletjavaslatokról szóló támogatásról a döntéseket az Intézményi Kiválóság Alprogram szakmai vezetői hozzák meg. A pályázatok benyújtási határideje: 2021. április 18.

(5.) A Támogatás összege 2-5 millió forint. A projektek időtartama legfeljebb 5 hónap.

Hivatalos pályázati kiírás

Forrás: 

https://innovacio.pte.hu/hu/hir/poc_idea_palyazati_felhivas_innovativ_otletek_tamogatasara