Április 30-ig lehet jelentkezni a FameLab tudományos versenyre!

2021. április 15.

2021-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a FameLab tudományos előadói verseny a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Magyarország közös szervezésében.

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket.

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget a tehetségükről egy olyan előadással, amelynek értékelésében a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma egyaránt számít. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.
Az elődöntőre 2021. április 30-ig lehet regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és egy videó feltöltésével. A mesterkurzus várhatóan augusztus végén, az országos döntő pedig szeptemberben lesz.

További részletek az MTA honlapján: https://mta.hu/famelab/famelab-2021-111323