Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet rendezte a European Association of Language Teachers for Healthcare tavaszi szimpóziumát 2021-ben

2021. május 19.

A European Association of Language Teachers for Healthcare (EALTHY) tavaszi szimpóziuma 20201. május 14-én került megrendezésre az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet (ENYKI) szervezésében, online. Tavaly júniusban tartotta volna az intézet a szimpóziumot, de a pandémia következtében akkor elmaradt és egy év elteltével is csak online tudtuk megtartani.

A szimpóziumon számos ország orvosi-és egészségtudományi egyetemeinek képviselői vettek részt, akik elsősorban angol- és német szaknyelvi területeken oktatnak és kutatnak.

A szimpóziumot dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes nyitotta meg, majd ezt követték dr. Catherine Richards, az EALTHY igazgatója, illetve dr. Warta Vilmos, az ENYKI intézetigazgatója előadásai.

A szimpózium előadói között voltak a cseh Palacký Olomouci Egyetem és az ausztriai Wiener Neustadti Alkalmazott Tudományi Egyetem, valamint három magyar orvostudományi egyetem (Budapest, Szeged, Pécs) oktatói, kutatói is.

2022-ben az EALTHY tavaszi szimpóziuma a Palacký Olomouci Egyetemen kerül megrendezésre, reményeink szerint már személyes jelenléttel. A jövő évi szimpózium célja a sikeres tapasztalatcsere folytatása és további egyetemek bevonása az együttműködésbe a környező országokból.