Tájékoztatás oktatóknak Teams és Moodle kurzus-csoportokról - 2021/22 őszi félév

2021. augusztus 3.

Tisztelt Tantárgyfelelős Asszony! Tisztelt Tantárgyfelelős Úr! Tisztelt Oktató!

A PTE Oktatási Igazgatósága és Informatikai Igazgatóságának 2021.07.27-i, alább idézett tájékoztatása alapján felhívjuk szíves figyelmét az alábbiakra az 2021/2022 tanév őszi félévének online oktatást is biztosító lehetőségeivel kapcsolatban.

Tanulmányi Csoport

"Tisztelt Oktató!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2021/2022-es tanév őszi szemeszterének Moodle és a Teams csoportokat érintő adminisztrációs feladatairól és a változásokról.

A legfontosabb változás, hogy a következő félévtől már nem kerül létrehozásra automatikusan minden kurzus Moodle/Teams csoport formájában. A létrehozás igényét az oktatónak (illetve más kari eljárás esetén a tanszéki/kari adminisztrátornak) jelölnie kell a Neptun tanulmányi rendszerben, a „Moodle/Teams csoport igény” mezőben az alábbiak szerint:

·       Amennyiben Ön a kurzushoz önálló Moodle/Teams csoportot kíván használni, kérjük, jelölje a mezőben: Igen.

·       Amennyiben Ön a kurzust egy másik, ugyanebben a félévben létrehozott Moodle/Teams csoporthoz kívánja hozzárendelni, kérjük, jelölje a mezőben: Összevonás. Ebben az esetben, vegye fel a kapcsolatot a kari/tanszéki adminisztrátorral, hiszen a sikeres összevonáshoz meg kell adni a fő kurzus azonosítóját.

A Moodle és Teams csoportok központi adminisztrációs feladatainak ütemezése az alábbiak szerint alakul a 2021/2022-es kari tanéves ütemezésekkel összhangban:

  • 2021. augusztus 9.

Leáll a Moodle/Teams 2020/21/2 féléves kurzus szinkron, nem kerülnek frissítésre a kurzusok hallgatói és oktatói.

  • 2021. augusztus 13.

Elindul a Moodle/Teams 2021/22/1 féléves kurzus szinkron.

  • 2022. január 24.

Leáll a 2021/22/1 féléves szinkron és elindul a 2021/22/2 féléves Moodle kurzus szinkron.

 

Amennyiben a rendszerekkel, illetve az adminisztrációs feladatokkal kapcsolatban kérdése lenne, vegye fel a kapcsolatot a kollégáinkkal az alábbi elérhetőségeken:

·       Moodle moodle@pte.hu 

·       Teams teams@pte.hu

·       Neptun neptun@pte.hu

 

Üdvözlettel:

Informatikai és Innovációs Igazgatóság

Oktatási Igazgatóság Oktatásszervezési Iroda"