2021-es PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS: Így tudsz jelentkezni hozzánk a pécsi gyógyszerész szakra!

2021. augusztus 3.

A PÓTFELVÉTELI SORÁN MÁR CSAK EGY KÉPZÉS JELÖLHETŐ MEG, VALAMINT CSAK AZOK JELENTKEZHETNEK, AKIKET EGYETLEN ÁLTALUK MEGJELÖLT KÉPZÉSRE SEM VETTEK FEL A JÚLIUS 22-ÉN ZÁRULT ÁLTALÁNOS ELJÁRÁSBAN, VAGY IDÉN EGYÁLTALÁN NEM IS JELENTKEZTEK FELSŐOKTATÁSBA. JELENTKEZNI KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS ÚTON LEHET, LEGKÉSŐBB 2021. AUGUSZTUS 8-IG.

 

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar meghirdetett pótfelvételi képzései:

Az eljárásban meghirdetett képzések és azok legfontosabb tudnivalói az Egyetemek, főiskolák menüpontban, a „Pótfelvételi eljárás 2021 (szeptemberben induló képzések)” fül alatt találhatók meg.
PTE-GYTK IDE KATTINTVA


pontszámítás részletes szabályait a 2021. évi általános eljárás Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában, az intézmények egyedi szabályait – például hogy a felsőfokú végzettségű jelentkezőknek alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén számolnak-e oklevelük alapján pontszámot – pedig az Egyetemek, főiskolák menüpontban, az általános eljárás intézményi meghirdetéseinél nézhetik meg (az „Általános eljárás 2020. (szeptemberben induló képzések" fülön). Utóbbira a pótfelvételi meghirdetések oldaláról a lap tetején lévő „Vissza az intézmények listájához" linkre kattintva juthatnak át.)

Fontos, hogy a jelentkezők mind a két helyen figyelmesen tanulmányozzák át a jelentkezési feltételeket! A szabálytalanul vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be az általános felvételi eljárás során;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.


A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 22-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A JELENTKEZÉS MENETE

Az E-felvételi űrlapok kitöltésére 2021. augusztus 8-án éjfélig van lehetőség.

A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2021. augusztus 8-án éjfélig hitelesíteni is kell a jelentkezést. Ezt Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. címre. (Javasolt elsőbbségi küldeményként feladni, és figyelni kell arra, hogy a jelentkezési határidő munkaszüneti napra esik.)

Figyelem! A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni 2021. augusztus 8-ig!

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

PONTHATÁROK

A pótfelvételi ponthatárainak megállapítására várhatóan 2021. augusztus 27-én kerül sor, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2021. szeptember első napjaiban.

 

Forrás:
felvi.hu