2021. szeptember 2.

Kedves Hallgatók!

A 2/2021. számú rektori - kancellári – Klinikai Központ elnöki együttes utasítás értelmében hallgatóink számára, tanulmányaikhoz kapcsolódó gyakorlati képzésben való részvételhez szükséges a COVID oltás felvétele, ezért karunk ismételten szervez ingyenes COVID oltásokat az Általános orvos, Fogorvos, Gyógyszerész és Biotechnológia képzéseken mind magyar, mind külföldi hallgatóink számára. Ez a lehetőség mind az elsőéves, mind a felsőbb évfolyamon tanuló hallgatók számára elérhető, az első és második védőoltásra vonatkozik, a harmadik oltásra való jelentkezés a kormányzati felületen lehetséges.

Az oltásra való jelentkezés feltétele:

  • aktív hallgatói jogviszony a PTE Általános Orvostudományi Karán, vagy Gyógyszerésztudományi Karán az alábbi szakok egyikén:
    • Általános orvos
    • Fogorvos
    • Gyógyszerész
    • Biotechnológia Msc

Az oltás helyszíne:

  • PTE KK Rákóczi úti Oltóközpont, Pécs, Rákóczi út 2., bejárat a Garay utca felől
  • Oltópont száma: 5. oltópont

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy az oltás beadására való időpont foglalás kapcsán felelősségteljesen járjanak el, és mindenki csak egy időpontot foglaljon. Kérjük továbbá, hogy a lefoglalt időpont előtt jelenjenek meg az oltás helyszínén, ugyanis a nem megjelenés és a hallgatói visszalépések mások elől veszik el a védőoltás lehetőségét.

Az oltásra vigyék magukkal személyi igazolványukat és TAJ kártyájukat, a külföldi hallgatók az útlevelet. Az oltás felvétele előtt a jogosultaknak hozzájárulási, valamint járványügyi írásos nyilatkozatot kell tenni, amelyet az oltás helyszínén kell leadni. Kérjük, hogy az előre kitöltött nyomtatványokat vigyék magukkal az oltásra jelentkezők. Dátumként az oltás napjának kell szerepelnie a nyilatkozaton. 

Az oltás felvételéhez szükséges dokumentumok letölthetők a kar honlapjáról:

Koronavírus információk - Dokumentumok

Az oltás felvételére a magyar hallgatók esetében az a TAJ számot (a nemzetközi hallgatók esetékben a TAJ szám helyett az EHA/NEPTUN kódot) kérjük megadni az időpont foglalásakor.

Az oltási igazolásokat a Kormányablakokban tudják igényelni és megkapni, bővebb tájékoztatás itt olvasható:

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

 

Üdvözlettel,

PTE ÁOK Hallgatói Szolgáltató Osztály

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar