Elindult a Kar podcast sorozata: Fókuszban gyógyszerészeti témák közérthetően, mindenkinek!

2021. október 4.

Szeptember utolsó napján debütált a pécsi gyógyszerészképzés újabb innovatív kezdeményezése, a Pirulez Podcast névre hallgató online rádió sorozat, amely a Kar gondozásában, de nem csak a kari és egyetemi berkekben tevékenykedő célközönségnek szól. A sorozat hivatalos oldala IDE kattintva található!

A podcast kifejezés - csak a tisztánlátás végett - az iPod és a broadcast szóösszevonásból született meg 2004-ben, Alapja, hogy különböző tartalomgyártók előre felvett hanganyagokat (diskurzusokat, egyéni elemzéseket stb.) töltenek fel az internetre, ahol újra és újra hallgatható az adott anyag. Tulajdonképpen egy digitális (nem frekvencián alapuló) rádióműsorról van szó, amely nem élőben zajlik. 

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának szakma és laikusok számára egyaránt szóló ismeretterjesztő podcast sorozatának első része alámerül a hazai gyógyszerészet egyik legégetőbb kérdésének bugyraiba. Mégpedig lehet-e egy a marketing által mindent átjáró világban etikusnak maradni patikusként, és létezik-e az a bizonyos arany középút. Integrálhatók-e a marketing eszközei és praktikái a gyógyszertári miliőbe. És vajon elfognak-e boltosodni a tradíciókra építő patikák, betör-e az amerikai kontintensen egyre inkább elterjedt drugstore-effektus. 

A podcast házigazdái, audiális boncmesterei: Dr. Pál Szilárd, a Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézet igazgatója, a kommunikációs és marketing sarokban pedig Lokodi Dávid, a Kar kreatív digitális tartalommarketingese. Első vendégünk a hallgatói közösség egyik közkedvelt tagja: Gara Bella, ötödéves gyógyszerészhallgató!