400-nál több hallgató került be a PTE-re pótfelvételivel

2022. augusztus 26.

Eredményesen zárta a 2022. évi nyári felvételi eljárásokat a Pécsi Tudományegyetem, az általános felvételi eljárásban felvettek száma további 412 fővel gyarapszik a pótfelvételi eljárásban felvettekkel.

Ahogy az az Univpécs.com cikkéből kiderült, a 2022. évi pótfelvételi eljárásban közel hatszázan jelentkeztek a Pécsi Tudományegyetem valamely szakára. Az érdeklődők – hasonlóan az országos felvételi átlaghoz – mintegy 70%-a, 412 fő került felvételre. Az új hallgatók 52%-a a PTE valamely alapképzésén, 15-15%-a osztatlan és mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait, a felsőoktatási szakképzéseken a felvettek 17%-a fog tanulni. Az Egyetem közel 50 fővel tudta növelni az állami ösztöndíjas hallgatók számát.

A képzések között hagyományosan a legnépszerűbbek közé tartozik a jogász, a gazdálkodás és menedzsment és az ápolás és betegellátás szak szakirányai, valamint az orvosi diagnosztikai analitikus képzés is. Örömteli, hogy jelentős volt az érdeklődés a pedagógusképzés szakja iránt is, 33 hallgató kezdi meg tanulmányait valamely tanári vagy tanítói képzésen - olvasható a portál cikkében.

Forrás:

UnivPécs.com