Tekints be a Gyógyszertechnológiai Intézet mindennapjaiba!

2023. február 7.

Láttátok már a Gyógyszertechnológiai Intézetről készített imázsvideót? Új intézeti és tanszéki videósorozatunk célja, hogy a fiatalok már a szakra való jelentkezés előtt bekukkantsanak a kar kulisszái mögé!

Mindig is érdekelt hogyan készül egy kúp vagy egy tabletta? Milyen munka, oktatás zajlik a Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézetben? Lessetek be az intézet mindennapjaiba, és ismerjétek meg a gyógyszerkészítés izgalmait.
 

Aki gyógyszerész szeretne lenni és a gyógyszeripari karrier után érdeklődik, annak nálunk a helye a pécsi gyógyszerészképzésen! A pécsi Gyógyszerésztudományi Kar széleskörű ipari partnethálózata lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a képzés keretein belül hallgatóink gyógyszeripari környezetben végezhessék el a szakmai gyakorlatukat. Formáljátok velünk a jövő gyógyszerészetét!

A Gyógyszertechnológiai Intézet még az Általános Orvostudományi Kar gyógyszerész szakán, 2002-ben jött létre. Az intézet alapítója dr. Dévay Attila habilitált egyetemi docens. A gyógyszertechnológia mellett a biofarmáciát mint önálló gyógyszerészeti szaktárgyat vezették be a gyógyszerészképzésbe. Korábban az egyetemen ilyen jellegű képzés nem folyt.

Tekintsetek be az intézet működésébe és a gyógyszerkészítés alapjaiba! Ismerjétek meg, hogy mivel foglalkoznak a gyógyszertechnológia és biofarmácia diszciplínái! Bemutatjuk azokat a tárgyakat, amelyekkel harmadévben találkoznak a hallgatóink!