"Hova tovább?!" - Szakmai standokkal, előadásokkal is várják a pécsi gyógyszerészhallgatókat

2023. március 24.

Számos előadással, valamint szakmai standokkal is várják március 29-én a "Hova tovább?!" szakmai napon a felsőbb éves orvos- és gyógyszerészhallgatókat az orvoskar Szigeti úti aulájában. A leendő gyógyszerészekhez a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke is szólni fog, a standoknál pedig gyógyszeripari cégek, gyógyszertárak - köztük egy norvég is - is képviseltetik magukat

A "Hova tovább?!" szakmai nap immáron nagy hagyományokkal bír, évente megrendezik annak érdekében, hogy a felsőbb évfolyamos (III-VI.) orvostanhallgatók és gyógyszerészhallgatók szélesebb szakmai betekintést nyerhessenek, tájékozódhassanak a PhD- és rezidensképzésről, valamint megismerhessék az oktatókórházak, a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás munkáltatónak bemutatkozásán keresztül kapjanak jobb rálátást a lehetőségekre és magára a területre.

Az idei "Hova tovább?!" szakmai napot március 29-én rendezik a PTE Általános Orvostudományi Kar Dr. Romhányi György aulájában. A programsor 9:30-kor megnyitóbeszédekkel veszi kezdetét, majd előadásokkal folytatódik.

Elsőként dr. Szekeres Júlia, a Doktori és Habilitációs Tanács elnöke ad tájékoztatást a doktori képzésekről, majd dr. Forrai-Werling Márta, a Szak- és Továbbképzési Központ igazgatója tartja meg "Friss orvosi, gyógyszerészi diplomával a szakképzésben - Rezidensképzés" című előadását. 

A folytatásban dr. Páva Hannától, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóságának igazgatójától hallhatunk a rezidensképzésben elérhető ösztöndíjakról, dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke a Klinikai Központot mutatja be. 

Dr. Verzár Zsófia professzor, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke a Magyar Orvosi Kamarával ismerteti meg az érdeklődőket, míg a Magyar Gyógyszerészi Kamara részéről dr. Hankó Zoltán elnök szól a szakmai nap résztvevőihez. Zárásként "Miért legyek a Rezidens Szövetség Tagja" címmel dr. Vámosi Péter, a szervezet országos elnökének előadását hallgathatjuk meg.

Az előadások mellett szakmai standok is várják az érdeklődőket délelőtt 10 és délután fél három között. Az orvoskari hallgatóknak az oktatókórházak és a PTE Klinikai Központ kitelepülése lehet érdekes, míg a gyógyszerészhallgatókat a gyógyszerészet és a gyógyszerellátás munkáltatói szólítják meg a Szigeti úti campus aulájában:

  • SIPO Patikák
  • Viatris / Mylan Hungary Kft.
  • Sanofi- Opella Healthcare Hungary
  • Norsk Medisinaldepot AS / Vitusapotek
  • PannonPharma Gyógyszergyártó Kft.
  • Hungaropharma Zrt.

A "Hova tovább?!" szakmai nap részletes programja ide kattintva, illetve a cikk mellékleteként feltöltött dokumentumban is elérhető.

A részvételt ide kattintva lehet jelezni, regisztrációra 2023. március 27-ig van mód. Kérdés esetén a PTE ÁOK Magyar Felvételi és Hallgatói szolgáltató Iroda munkatársai állnak rendelkezésre az fhszi@aok.pte.hu e-mail címen.

 

Címlapkép:

Pixabay.com

Dokumentumok