Szakgyógyszerészképzés Pécsett! Ne elégedj meg az alap diplomával, fejleszd magad tovább!

2023. augusztus 21.

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar szeretettel várja azon diplomás gyógyszerész kollégák jelentkezését, akik szakgyógyszerészi képesítést kívánnak szerezni a Pécsett meghirdetett 7 alap-szakképesítés valamelyikéből a három fő szakirányon: Gyógyszerellátási gyógyszerészet, Kórházi-klinikai gyógyszerészet és Ipari gyógyszerészet.

Kedves Gyógyszerész Kollégák!

A 2012-ben új alapokra helyezett szakképzési programmal célunk a graduális képzés során nem kellő mélységgel érintett és egyúttal a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretek nyújtása a szakgyógyszerész jelöltek számára. A képzés második évétől a három alapterületnek megfelelő szakmaterület-specifikus szakképzési tematika kialakítására került sor. A szeminárium jellegű oktatásban kiemelt szerepet kap az önképzés és a gyakorlati esetek feldolgozása. Gyakorló szakemberek és klinikusok bevonásával célunk a szakgyógyszerész jelöltek önálló munkájának, döntéshozó képességének fejlesztése. Újabb klinikai témakörök beemelésével tovább növeljük a képzésünk gyakorlati alkalmazhatóságát minden szakterületen.

Ezen felül úgy alakítottuk ki a menetrendet, hogy a most induló Klinikai kutatási menedzser szakirányú továbbképzésre is várjuk kollégáink jelentkezését, ugyanis nincs időpont ütközés!

A pécsi Kar honlapjának "Képzéseink" menüje alatt található "Szakgyógyszerészképzés" felületén (https://gytk.pte.hu/hu/menupont/10036) bemutatjuk a:

  • Jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat (jelentkezési lap a lap alján csatolva);
  • Meghirdetett alap-szakképesítéseket és képzési díjakat;
  • Ugyanitt olvasható a pécsi szakképzés részletes tematikája és az előadások/szemináriumok címe.

Kérjük, továbbítsa érdeklődő kollégái és munkatársai számára a fenti információkat.

 

Részletes információk a PTE Gyógyszerésztudományi Kar honlapján olvashatóak.

További részletes információk érhetőek el az Ipari szakirányról ezen a linken: https://aok.pte.hu/docs/gyogyegy/file/csak_hirdetes_Ipari_szakirany.pdf