Itt az 51. Medikus Kupa - Debrecenben küzdünk a vándorkupáért!

2024. április 17.

Immáron 51. alkalommal rendezik meg a Medikus Kupát az orvostan-, gyógyszerész-, fogorvostan-hallgatók és az egészségtudományi karos diákok részére. Ezúttal Debrecen biztosítja a rendezvény helyszínét, ahol Magyarország négy orvosi egyetemének fiataljai mérhetik össze erejüket öt különböző sportágban, férfi és női kategóriában.

A meccsek során olyan sportok kapnak helyet, mint a röplabda, a kosárlabda, a futball, a kézilabda és a vízilabda. A csapatokon és sportolókon kívül természetesen a szurkolókat is várják, akiknek a cheerleaderek segítenek abban, hogy fokozzák jó hangulatukat.

A Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, tavaly jubiláltak, immár az 50. alkalommal szervezték meg Budapesten. A verseny célja, hogy valamely egyetem csapata megszerezze és hazavigye a kupát, amit hatalmas küzdelem árán nyerhetnek el, fergeteges hangulat közepette. Közel 400 sportoló verseng érte, több ezer szurkoló közreműködésével. A sportesemények végeztével hatalmas bulik is várnak a medikusokra, olyan fellépőkkel, mint például Dzsúdló, Beton.Hofi és Pixa.

Az esemény lehetőséget biztosít arra is, hogy a résztvevő diákok egy nagy közösség részese lehessenek, miközben életre szóló élményekkel gazdagodhatnak.  

Fotó:

Facebook/POTE Media