2024. április 25.

A Pécsi Tudományegyetemtől egészen Portugáliáig átívelő Erasmus+ V.I.B.E (Virtual Biomedical and STEM/STEAM Education) nemzetközi pályázat ad otthont a 2024. május 2-án, délelőtt 10 órakor kezdődő VR Nyílt napnak. Az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ Műveleti Medicina termében, valamint az OKIK VR Laborjában (VR Labor 033) várják a szervezők mindazokat – hallgatókat, adminisztratív munkatársakat, oktató-kutató kollégákat –, akik érdeklődnek a virtuális valóságba (VR), valamint a kiterjesztett valóságba (AR) ágyazott, gyakorlatorientált, interaktív, e-learning oktatás és tanulás iránt.

A VR Nyílt nap keretei között az előzetesen regisztráló résztvevők 20 perces turnusokban próbálhatnak ki olyan hardveres és szoftveres készségfejlesztő megoldásokat, mint a Laparoszkópos VR Trainer Applikáció, a Biológiai VR tesztfeladatsor, a SimX Virtuális Betegellátó Szoftver, valamint különböző orvosi szimulátorokat is.

A program és egyben a pályázat célja, hogy a széles körben alkalmazott, ám általánosan még mindig nem elfogadott digitális és VR-alapú platformok oktatásba ültetett előnyeit és használhatóságát bemutassa, és széles körben elterjessze. Ezekkel az eszközökkel és megoldásokkal nemcsak az oktatók dolgozhatnak ki hatékony módszereket a tananyagok magas színvonalú oktatására, hanem a hallgatók tanulási folyamatai, elért eredményei és digitális kompetenciái is fejlődnek innovatív módon, a vizualizáció és interakció segítségével. A virtuális valóság rendszerei skálázható platformot és könnyen megosztható megoldást kínálnak a tömeges online tanuláshoz. Mindemellett a pályázat legfontosabb célkitűzése, hogy kapcsolatot teremtsen az orvosi- és a STEM-képességek között.

A VR Nyílt nap előzetes regisztrációhoz kötött. Minimalizálva a várakozási időt és biztosítva a tanórák közötti rugalmasságot, a jelentkezők megadott időpontokat foglalhatnak le maguknak. A program délelőtt 10 órakor és 13 órakor rövid ismertetővel és gyakorlati tanácsokkal kezdődik, és a turnusok között a Műveleti Medicina terem is nyitva áll elérhető eszközparkjával.

Regisztráció és foglalható időpontok kattintható elérése:

Regisztráció

Helyszín:

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ (7624 Pécs, Szigeti út 12.)

További információ a V.I.B.E projektről:

vibe-project.pte.hu

A Facebook-esemény linkje:

fb.me/e/4k9xo1Cwa