Gyógyszerész Szaknapok és Gyógyszerész Szakest 2016. október 6-7.

2016. október 18.

IX. Gyógyszerész Szakest

2016. október 6-án megrendezésre került az idén már gyógyszerész szaknapokká bővített esemény első programja, a IX. Gyógyszerész Szakest.
A szakestet megelőzően az évfolyamok azt a feladatot kapták, hogy minél több képet készítsenek az oktatóikkal. A képkészítés célja az volt, hogy minél jobban megismerjék a hallgatók a tanáraikat, és ráhangolódjanak a szakestre.


A délután folyamán az évfolyamok megkezdték az előkészületeket a főzéshez. Ezalatt zajlott a sakkverseny, a focimérkőzések, tanár-, diák- és angol csapatokkal, ezen kívül karaoke-val gondoskodtunk a jó hangulat megalapozásáról.

A főzés és a foci kimerítő pillanatai után a negyedéves hallgatók által (köszönjük Szalai Fanninak és csapatának a szervezést) szervezett sorversenyen vettek részt a csapatok egy évfolyamok közötti megmérettetésen. A zsűri (Nyúl Eszter, Vida Róbert, Bella Richárd) egyhangúan győztesnek ítélte a MÁSODIK évfolyamot, kiemelkedő csapatmunkájáért és lelkesedésükért.
A főzőverseny nyertese a HARMADIK évfolyam lett, a zsűri (Kuzma Mónika, Bencsik Tímea, Filep Rita, Márk László, Fittler András, Takács Gyula, Kulcsár Győző, Almási Attila) hasonlóan pozitív véleménnyel értékelte ezt a csapatot is. Az étel, a fogadtatás és a hangulat kiemelkedő volt a III. évfolyamnál, plusz ponttal értékelték az ötletes receptet, amely az összetevőket egy orvosi vény formájában tartalmazta.

A sakkverseny nyertese Nagy Norbert lett, ezúton is gratulálunk neki, és köszönjük a szervezést Vizeli Marikának. A foci győztese az angol 1-es csapat lett.

Gyógyszerész szaknapok Pécs 2016

A díjakat szponzorálták: Fitnexx fitness club, Uránia mozi, Travel4u, OTP Bank, Borkatedrális.


I.Gyógyszerész Szaknapok


Az esemény fényét emelte a pénteken megrendezett szakmai előadás sorozat, az első Gyógyszerész Szaknapok. Az előadások a  „Hova tovább a gyógyszerész diplomával?” témát dolgozták fel, az alábbi előadókkal:

  • Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke,
  • Dr. Csupor Dezső, egyetemi docens, a ködpiszkáló blog főszerkesztője,
  • Dr. Polics Éva a komlói kórház főgyógyszerésze,
  • Dr. Balia Zoltán, szakgyógyszerész, klinikai vizsgálatot vezető menedzser,
  • és Dr. Süle András, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórház- Klinikai területi szervezetének elnöke.

Az előadók között tanárainkat is tisztelhettük, mint

  • Prof. Dr. Perjési Pál dékán urat,
  • Dr. Horváth Györgyi dékánhelyettes asszonyt, és
  • Dr. Pál Szilárd adjunktus urat.


Az előadások után a szakmai napokat egy borklubbal zártuk, amiért köszönet a Kalamáris Borbisztrónak. A borkóstoló alatt a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. Ennek szervezését Varga Mátyás másodéves hallgató bonyolította le, aki egyben kiemelkedő tagja a zenekarnak. 

Köszönjük Prof. Dr. Perjési Pál dékán úrnak, hogy lehetővé tette a gördülékeny munkát a szervezés során, és Dr. Fittler András dékánhelyettes úrnak, aki az előadók szervezésében nyújtott nekünk hatalmas segítséget.
Örömünkre szolgál, hogy a szaknapok jó hangulattal, szép élményekkel zárultak a gyógyszerészhallgatók és kedves tanáraink számára.


Jövőre találkozunk a II. Gyógyszerész Szaknapokon!       
 PTE GYTK HÖK csapata