PTE GYTK Szaknap és XV. Gyógyszerész Kari Szakest beszámoló

2023. október 4.

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara a 2023. szeptember 28-án megtartott Szaknapon és az azt követő Szakesten ünnepelte a tudás és közösség erejét. 

A PTE GYTK Szaknap célja a hallgatók pályaválasztását és karrierépítését segíteni, miközben lehetőséget kínál a tudományos kutatás és tehetséggondozás területén való fejlődésre. Az eseményen bemutatásra került a tudományos diákkör és intézetlátogatásokra is sor került, hogy a hallgatók megismerhessék a kari kutatási lehetőségeket. 

Az esemény központi témája a klinikai vizsgálatokban való részvétel és a kapcsolódó karrierlehetőségek voltak. Szakértők beszéltek a klinikai gyógyszerészetben történő elhelyezkedés lehetőségeiről, valamint azokról a szakmai kihívásokról, amelyekkel ezen a területen szembesülhetnek a hallgatók. 

A Szaknap teljes képgalériája a fotóra kattintva érhető el!

A Szaknap teljes képgalériája a fotóra kattintva érhető el!

Az esemény során átadták a Kar által alapított különböző elismeréseket, köztük az "Évfolyam kiemelkedő hallgatója" címet, a "Legjobban Oktató Intézet" és "Kiváló Oktató" díjakat. Az okleveleket és elismeréseket a Kar vezetői és a Hallgatói Önkormányzat képviselői adták át. 

A Gyógyszerésztudományi Kar dékáni vezetése „Az évfolyam kiemelkedő hallgatója” címet adományozza annak a hallgatónak, aki az évfolyamán a legkiválóbb tanulmányi eredményt érte el.

  • A 2022/2023-as tanévben gyógyszerész szakon I. évfolyamon az évfolyam kiemelkedő hallgatója Lauer Ádám
  • Biotechnológia BSc szakon az évfolyam kiemelkedő hallgatója Szijártó Máté Zoltán
  • II. évfolyamon az évfolyam kiemelkedő hallgatója Göncz Aliz
  • Az angol progam II. évfolyamán az évfolyam kiemelkedő hallgatója Waweru Jeff Muchiri
  • A harmadév legkiválóbb gyógyszerész hallgatója Fábián Elvira lett
  • A negyedév legkiválóbb gyógyszerész hallgatója Poszovácz Péter lett.

Az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz - tanévenként - a felsőoktatási intézmények kimagasló tanulmányi és szakmai teljesítményt nyújtó hallgatói részére. 2023/2024-es tanévre a Gyógyszerésztudományi Kar két hallgatója részesül az ösztöndíjban: Ujházi Vivien Ilona és Bordás Bence

A Gyógyszerésztudományi Kar a „Legjobban Oktató Intézet” címet adományozza annak az oktatási egységnek, mely kiemelkedő oktatási tevékenységet folytat.

  • A leginkább hallgatóbarát intézetmind a magyar, mind az angol programos hallgatók értékelésén a Farmakognóziai Intézet. Az elismerő oklevelet Dr. Horváth Györgyi, a Farmakognóziai Intézet igazgatója vette át.
  • 2022/2023-ban a hallgatói vélemények alapján a leginkább hallgatóközpontú és egyben a Legjobban Oktató Intézet a Gyógyszerészi Kémiai Intézet. Az elismerő oklevele Dr. Rozmer Zsuzsanna, intézetigazgató vette át.

Kiváló Oktatói címet a hallgatói feedback eredmények alapján a magyar és angol képzési programokban oktatóknak, munkájuk elismeréseként adományozza a Kar dékáni vezetése.

  • Kiváló Oktatói cím a 2021/2022-es tanévben: Dr. Horváth Györgyi, egyetemi docens a hallgatói vélemények alapján erős motiváció és támasz tud lenni a kritikusabb tanulmányi 
  • Kiváló Oktató cím 2022/2023-as tanévben: Dr. Mészáros Petra - A hallgatók szerint lendületessé, színessé és könnyen emészthetővé teszi még a nehezebb tananyagokat is.

Kiváló Témavezető címet az OTDK évében helyezést elért hallgatók GYTK-s témavezetői kapják.

  • Kiváló Témavezető: Dr. Horváth Györgyi

A Szaknap záróakkordjaként az érdeklődő hallgatók szakmai gyakorlati és karrier lehetőségekről tájékozódhattak a Viatris Hungary képviselőivel, akik az általuk örökbe fogadott és felavatott termükben várták a résztvevőket. 

A délelőtti esemény után megrendezésre került a Szakest, amely hagyományosan erősíti a kari közösség összetartását és lehetőséget kínál a hallgatók és az oktatók közös szórakozására. 

A rendezvényről további információk a PTE GYTK honlapján érhetők el: PTE GYTK Szaknap honlap. 

Köszönettel, A GYTK Kari vezetése és a GYTK HÖK Csapata