Mentorprogramok

Kedves Gyógyszerészhallgatók!

Ha bármilyen jellegű probléma kapcsán elakadtok, legyen szó tanulmányi vagy ügyintézési bonyodalomról, illetve valamilyen szociális vagy akár lelki probléma nyomja a vállatokat, az egyetem és a kar különböző mentorprogramokat kínál számotokra.

Cél

A mentorprogramok célja, hogy a hallgató problémáit tematizálja, fókuszba helyezze, majd ezen szempontokat figyelembe véve megoldja, illetve, hogy segítséget nyújtson a hallgató számára. A megfelelő mentorprogram és az abban résztvevő mentorok közreműködésével a hallgató egy olyan hallgatói szolgáltatásban részesül, amely kiemelten kellő figyelmet és energiát szán a problémamegoldásra, amelyben minden egyén egyenlő módon részesül.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a diákjólét által meghatározott komfortérzet, otthonosság, illetve a megfelelő tanulmányi támogatási eszközök és módszerek biztosítva legyenek a hallgatóink számára, hogy zökkenőmentesen folytathassák a tanulmányaikat.

Összefoglaló táblázat

Projekt címeNyelvi célcsoportSzolgáltatás tartalma
PTE GYTK Tanulástámogató Mentorprogramangol és magyarA mentor program az angol és a magyar programban résztvevő biotechnológus és gyógyszerészhallgatóknak nyújt segítséget egy adott tantárgyra fókuszáltan felsőbb éves hallgatók vagy oktató mentorok bevonásával. Kapcsolat: mentor@gytk.pte.hu
Peer Program (ÁOK, GYTK)
peer.aok.pte.hu
angol és magyarA Peer programban a hallgatókat az adott témáért felelős, kijelölt hallgatótársaik , azaz a „peerek” segítik életvezetési, mentálhigiénés, és az egyetemi élet során felmerülő bármilyen probléma esetén.
Tanulásmódszertani és nyelvi fejlesztési programok (ÁOK-GYTK)a tanulásmódszertani kurzus, mely magyar-angol nyelven egyaránt elérhetőTanulásmódszertani és nyelvi fejlesztés. ”Csak tudnám, hogyan csináljam! Tanulás felsőfokon” 
ESNbuddy / Buddy program (ERASMUS Iroda)Bármilyen ERASMUS-hallgatónak (nálunk angol)Hallgatói mentortámogatás Erasmus hallgatóknak. A "buddy" mentor segíti az ERASMUS-hallgatót minden téren, a fogadóország és az egyetemen belüli eligazodás és a mindennapi élet kapcsán. A programra magyar hallgatók jelentkezését is várják, a kommunikáció nyelve angol.
Egészségpszichológiai Konzultáció (ÁOK, GYTK)magyarSzolgáltatás a hallgatók jóllétéért. Pszichológiai segítség a mindennapi élet nehézségeinek megoldásához.
Stipendium Hungaricum Mentor Network HÖOK-SH (összegyetemi)angolA hálózat célja, hogy segítse a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal Magyarországra érkező elsőéves hallgatók felsőoktatási integrációját azáltal, hogy mentorpárokat biztosít számukra. A programra magyar hallgatók jelentkezését várják, a kommunikáció nyelve angol.
HÖOK Mentorprogram (PTE összegyetemi)magyarA hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat támogatja. Elsősorban a beilleszkedésben nyújt segítséget, a mindennapi kérdések megválaszolásával, szociális események szervezésével stb.

Tanulástámogató Mentorprogram

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar egyik küldetésének tekinti, hogy minél jobban segítse hallgatóit a tanulmányaikban való előre haladásban, ezért Tanulástámogató Mentorprogramot indított mind az angol, mind a magyar nyelvű képzésben résztvevő hallgatóknak. Célunk olyan hallgatói tanulócsoportok létrehozása felsőbb éves gyógyszerészhallgató vagy oktató vezetésével (mentor), ahol a tanulók egymást segítve, illetve a mentor támogatásával tudják egy adott tárgy nehezebben elsajátítható részleteit megbeszélni.

Az oktatómentorok szakmai támogatást is nyújtanak. Segítségüket olyan esetekben is kérhetik a mentoráltak, amikor a felsőbb éves mentorokkal elakadtak vagy nem tudnak továbbhaladni, akadályokba ütköznek a tananyag megértésében. Így a mentoráltak mindig biztosak lehetnek abban, hogy minden kihívásra megfelelő megoldást találnak, és tanulmányaik során a lehető legmagasabb szintű támogatást kapják.

Mentor hallgató lehetsz, ha:

  • Jelentkezel a szemeszter elején kiírt Tanulástámogató Mentori Ösztöndíj pályázatra ITT
  • A mentorált tárgyból minimum 4-es érdemjeggyel már levizsgáztál
  • Jól kommunikálsz, könnyen teremtesz kapcsolatot hallgatótársaiddal
  • Angol programban való részvétel esetén angol nyelv folyékony, társalgás szintű ismerete

Mentorált hallgató lehetsz:

  • Elakadtál valamelyik tárgy teljesítésével
  • Jelentkezel az ingyenes programba a mentor@gytk.pte.hu e-mail címen
  • Vállalod, hogy a félév során rendszeresen és aktívan részt veszel a mentori kozultációkon. (nyilatkozat mentoráltak részére)
  • Vállalod, hogy a félévi vizsgaidőszakban legalább 2-szer megpróbálod letenni a vizsgát a mentorált tantárgyból (ha elsőre nem sikerül).